fredag 20. januar 2012

Analyse av Pokerface:

http://www.youtube.com/watch?v=bESGLojNYSo



Vi har valgt å analysere musikkvideoen til sangen ”Pokerface” av Lady Gaga. Lady Gagas egentlige navn er Stefani Joanne Angelina Germanotte. Sangen ble publisert i august 2008, på hennes debutalbum ”The fame”. Dette er en poplåt.  Målgruppen i sangen er helst ungdommer, men det finnes også eldre som liker sangen. Det er mulig å tolke denne teksten forskjellig. Men vi tolket den slik: den du viser til verden er ikke den du egentlig er. Hvis det ikke går bra med deg kan du fortsatt ta på deg et poker fjes og det er ikke alltid det er synlig.
Musikkvideoen har egentlig ikke så mye handling. hun kommer opp av et basseng med en maske for å vise at hun har et poker fjes  og ingen kan se at noe ikke er som det skal. Mesteparten av videoen skjer rundt et basseng, men hun sitter også å synger i et rom. Hun springer rundt et basseng å synger, og hun spiller litt poker. Poker spillingen skal vise til at hun har et poker fjes. Hun har også mange forskjellige kostymer og dette symboliserer henne.
Videoen består av mange klipp og har egentlig ingen sammenhengende handling.
Noe av det som skjer i videoen blir også brukt på scenen. Hun danser de samme dansene og har også med seg masse kulisser.
Fargene hun bruker på kostymene stikker seg veldig ut, og derfor går automatisk blikket på henne.
Vi møter ikke noen personer i musikkvideoen uten om Lady Gaga og 2 hunder. Det er noen personer med men de er kun i bakgrunnen som dansere eller som motspillere i poker.
Musikken og miljøet i videoen samsvarer med teksten i sangen.
Både jeg og Susanne liker denne musikkvideoen. Vi liker den fordi den er veldig ungdommelig og fengende. Det er også tøft når hun bytter antrekk og ikke har det samme på seg hele veien. Musikken, teksten og videoen fungere godt i sammen.
Jeg tror denne musikkvideoen øker salget til artisten, fordi den er veldig bra og passer til målgruppen. Videoen får fram artistens identitet fordi miljøet, klærne og utsende i musikkvideoen er alt et symbol på Lady Gaga og det er slik de fleste av oss ser på henne.


                                                                                                                Bilde er tatt fra Wikepedia

mandag 9. januar 2012

Jens Stoltenberg og Kongens nyttårstale 2012



Statsministerens nyttårstale:

Under Jens Stoltenbergs tale tok han opp hva som har skjedd i løpet av året 2011. Han tok blant annet opp det som skjedde 22.juli. Det som hendte 22.juli er noe som kom som et sjokk på alle sammen. Vi er vant med at Norge er et godt land å bo i, og vi er ikke vant med å høre om bomber og drap som skjer rundt om i landet. Mange mistet sine barn og andre kjente og kjære.
Når Jens snakker om dette så vekker dette fram følelser hos mange, ikke bare dem som mistet noen, men hos alle som er glad i landet sitt. Phatos er nok det virkemiddelet han bruker mest i talen sin, men han benytter også logos og ethos. Ethos blir brukt ved at han skaper tilit til dem som hører på. Det han sier er troverdig og det virker som om han er opptatt av det han snakker om. Det at han bruker dress gjør at han virker enda mer troverdig. Talen er veldig godt skrevet og alt han sier er fornuftig og er noe som angår alle. Hvis du hadde spurt en vanlig nordmann hva han/hun husker beste fra året 2011, ville de nok sakt det samme som Jens tok frem i sin tale.
                                                                                 
                                                                  Fotograf: Guri Dahl, Scanpix/SMK



Kongens nyttårstale 2012:                                                                        

Kongens nyttårstale er på en måte veldig lik statsministerens. Begge fokuserer på barn, og at alle ikke har det like bra i verden og i Norge. Selv om talene er lik på noen måter finnes det også forskjeller. Statsministeren fokuserer på hva vi har opplevd i året som gikk, og særlig retter han seg mot Utøya og ofrene etter dette. Kongen valgte heller å fokusere på hva som har skjedd i hele verden og hva vi har i møte i årene som kommer. Han markerer i denne teksten at man må kunne se utover sin egen nasjonalitet og engasjere seg for mennesker utenfor landets grenser. Til dette utsagne bruker han Bjørnstjerne Bjørnson som et eksempel på en som brukte dette utsagne i praksis. Han hedrer kvinner og menn som bidrar til fred i verden. Kongen vil at vi skal vokse som mennesker, og at dette kommer til å føre til at vi vokser som nasjon.
Kongen benytte logos, pathos og ethos i talen sin. Det han sier er logisk og med dette skaper han tillit til tilhørerne. Han bruker dress og dette får han til å virke profesjonell. Det eneste negative med hvordan han fremfører talen er at han leser veldig mye fra arket. Det virker som om han ikke kan det han skal snakke om og dette får han til å virke mindre troverdig.

                                                                Fotograf: Cornelius Poppe/SCANPIX